Tivoli er et overflødighedshorn af oplevelser, fra vilde forlystelser til gode middage og store koncerter, og et must for alle, der besøger København.

Tivoli ligger kun få minutters gang fra Rådhuspladsen, og med Københavns Hovedbanegård som nærmeste nabo er det let at komme dertil.

Tivoli blev grundlagt i 1843 og er blevet en national skat og en international attraktion. Eventyr forfatter H.C. Andersen besøgte haven mange gange, og det samme gjorde Walt Disney og mange andre berømtheder, som alle blev forelsket i havens magiske univers.

En del af Tivolis hemmelighed er, at der er noget for enhver smag. Den gamle have er smukkere end nogen anden forlystelsespark med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver. Om aftenen skaber tusindvis af farvede lys en eventyrlig atmosfære, der er helt unik.

Verdenskendte Noma er rykket til nye lokaler med nyt sæson-koncept

Noma er blevet kåret som verdens bedste restaurant hele fem gange i 2010, 2011, 2012, 2014 og 2015. 

Det nye Noma er rykket kun et par hundrede meter væk og har nu en urban have og en udsigt over Christiania. Selve bygningen er ret imponerende med sine syv dele, der alle har forskellige funktioner. Selve restauranten har dog kun plads til 40.

Noma er et populært sted, så det er vigtigt at bestille bord mange måneder i forvejen. 

 

Experimentarium er et naturvidenskabeligt legeland fyldt med sjove, finurlige og lærerige oplevelser for hele familien. Gå på opdagelse i 18 interaktive udstillinger, fordelt på hele tre indendørs etager og en af Københavns mest spektakulære tagterrasser.

Glem alt om bløde biografstole og passiv underholdning, for i verdens første bevægelsesbiograf, ’Den Interaktive Biograf’, skal du hoppe, springe og danse for at hjælpe pigen Anna i kampen mod en mystisk tåge. Du klarer den ikke alene. Hele salen skal hjælpes ad for at klare udfordringerne.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vand – og tilbyder en unik oplevelse for børn og voksne. Med Den Blå Planet har Danmark igen fået et nationalt akvarium i verdenseliten og et arkitektonisk vartegn.

Den Blå Planet har vand på alle sider og skal give de besøgende en fornemmelse af at være under havets overflade.

Byggeriet består af fem “arme”, der går ud fra centrum. Det gør, at gæsterne selv kan bestemme deres rute rundt i akvariet for at se de eksotiske væsener under vand.

Bliv klog på øl og historien bag det verdensberømte bryggeri, og start weekenden med Carlsberg Fridays henover sommeren.

På Carlsberg kan du se brygger Jacobsens historiske bygninger, lugte til de ingredienser, der bliver brugt i øl, smage nye varianter af den verdensberømte danske øl, og høre, hvad der gemmer sig bag Carlsberg-navnet

Læg vejen forbi deres Brand Store & Beer Experience, hvor du kan få alt fra ikoniske t-shirts og plakater til et stort udvalg af øl og glas. Besøg deres ‘ambassadører’ i staldene, de jyske bryggerheste. Om sommeren giver din billet også adgang til en hestevognstur.

Du kan komme med deres guider rundt på det Gamle Carlsberg og få et indblik i den fascinerende historie. Tjek hjemmesiden for tidsplaner og priser. Det samme gælder for ølsmagningerne, hvor du kan blive lidt klogere på de forskellige øl.

Som et moderne madtempel er de lyse lokaler hos Aamann’s 1921 bygget op omkring gamle stensøjler, kirkelige hvælvinger kombineret med lækkert, nordisk design. Kompromisløsheden, kvaliteten og den gode smag skinner klart igennem i både rummet og ikke mindst i maden.

Menuen er bygget op omkring snacks, middagsretter og smørrebrød serveret i klassisk Aamann-stil med kendte ingredienser og overraskende smagskombinationer.

Adam Aamann har gennem et årti været anset som en af Københavns smørrebrødskonger og har med Aamann’s 1921 skruet endnu mere op for den madoplevelse hans gæster med hang til det moderne smørrebrød kan forvente. Men som noget nyt bevæger han sig også væk fra rugbrødet i flere af retterne på kortet. 

ARKEN ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark, syd for København. Museet har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst, og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland siden indvielsen i 1996. I foråret 2016 indviede ARKEN Kunstens Ø og kan nu byde publikum velkommen til et helt nyt landskab med broer, laguner og klitter og til et museum omgivet af vand.

Tæt på arbejderklassens hverdag gennem 150 år. 

I Arbejdermuseets gamle forsamlingsbygning fra 1879 kan du rejse tilbage til dine bedste- eller oldeforældres generations hverdag i centrum af København. 

5 faste udstillinger tager dig gennem arbejdernes liv og historie. Gå en tur i 1950’erne, og prøv Rich’s kafferstatning, som man drak under krigen. Et besøg hos familien Sørensen, der flyttede til København i slutningen af 1800-tallet, giver et spændende indblik i tre generationers hverdag, arbejdsliv og arbejdsløshed og samfundets konstante forandring.  

I festsalen mærkes historiens vingesus. Du kan opleve røde faner fra de danske arbejderforbund, og høre om de mange taler og festligheder der har fundet sted i salen. Bygningens loft byder på fortællinger om den danske arbejderbevægelses fader Louis Pio, og slaget på Fælleden i 1872.