Tivoli er et overflødighedshorn af oplevelser, fra vilde forlystelser til gode middage og store koncerter, og et must for alle, der besøger København.

Tivoli ligger kun få minutters gang fra Rådhuspladsen, og med Københavns Hovedbanegård som nærmeste nabo er det let at komme dertil.

Tivoli blev grundlagt i 1843 og er blevet en national skat og en international attraktion. Eventyr forfatter H.C. Andersen besøgte haven mange gange, og det samme gjorde Walt Disney og mange andre berømtheder, som alle blev forelsket i havens magiske univers.

En del af Tivolis hemmelighed er, at der er noget for enhver smag. Den gamle have er smukkere end nogen anden forlystelsespark med eksotisk arkitektur, historiske bygninger og frodige haver. Om aftenen skaber tusindvis af farvede lys en eventyrlig atmosfære, der er helt unik.

Ved indsejlingen til Øresund troner det majestætiske renæssanceslot Kronborg foran søfartsbyen Helsingørs havnefront.
Her, hvor sundet mellem Danmark og Skåne er smallest, har Kronborg været centrum for storslåede fester, drama, tragedier, intriger, handel, krig og kærlighed, siden Frederik II lod slottet opføre i 1585.

Gennem århundrederne har Kronborg, omgivet af sine bastioner og kanonbatterier, på én gang været både kongebolig og samtidig en uindtagelig fæstning, der har beskyttet den indbringende Øresundstold på handelsruten mellem Øst- og Vesteuropa.

I dag er Kronborg et af Nordeuropas mest betydningsfulde slotte fra renæssancen, og er hvert år besøgsmål for gæster fra hele verden, der kommer til Helsingør for at opleve slottet med dets tronende tårne, vide vindeltrapper, kringlede kroge – og ikke mindst for at føle suset fra fortidens fester og de dekandente dramaer, der har udspillet sig her. 

Louisiana Museum of Modern Art, tidligere Museum for moderne kunst er et dansk museum for moderne kunst, der er beliggende i Humlebæk i Fredensborg Kommune (før 1. januar 2007 Fredensborg-Humlebæk Kommune) i Nordsjælland. Museet blev indviet 14. august 1958 og er med sine omkring 600.000 årlige besøgende et af Danmarks mest besøgte museer og blandt de ti mest besøge turistattraktioner. Louisiana er en samling af nutidskunst, men også et samspil mellem kunst, arkitektur og landskab. Museet er grundlagt af Knud W. Jensen, som erhvervede villaen med det formål at etablere et museum for moderne kunst. Han var museets direktør til 1991; han døde i 2000. Fra starten var det Knud W. Jensens vision at skabe et museum med sjæl, hvor kunsten kunne komme publikum i møde – ikke højstemt, men som noget, der taler direkte til beskueren. Han understregede det vigtige i behovet for “supplerende indhold”, der kunne medvirke til at levendegøre og berige miljøet.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vand – og tilbyder en unik oplevelse for børn og voksne. Med Den Blå Planet har Danmark igen fået et nationalt akvarium i verdenseliten og et arkitektonisk vartegn.

Den Blå Planet har vand på alle sider og skal give de besøgende en fornemmelse af at være under havets overflade.

Byggeriet består af fem “arme”, der går ud fra centrum. Det gør, at gæsterne selv kan bestemme deres rute rundt i akvariet for at se de eksotiske væsener under vand.

Bliv klog på øl og historien bag det verdensberømte bryggeri, og start weekenden med Carlsberg Fridays henover sommeren.

På Carlsberg kan du se brygger Jacobsens historiske bygninger, lugte til de ingredienser, der bliver brugt i øl, smage nye varianter af den verdensberømte danske øl, og høre, hvad der gemmer sig bag Carlsberg-navnet

Læg vejen forbi deres Brand Store & Beer Experience, hvor du kan få alt fra ikoniske t-shirts og plakater til et stort udvalg af øl og glas. Besøg deres ‘ambassadører’ i staldene, de jyske bryggerheste. Om sommeren giver din billet også adgang til en hestevognstur.

Du kan komme med deres guider rundt på det Gamle Carlsberg og få et indblik i den fascinerende historie. Tjek hjemmesiden for tidsplaner og priser. Det samme gælder for ølsmagningerne, hvor du kan blive lidt klogere på de forskellige øl.

Som et moderne madtempel er de lyse lokaler hos Aamann’s 1921 bygget op omkring gamle stensøjler, kirkelige hvælvinger kombineret med lækkert, nordisk design. Kompromisløsheden, kvaliteten og den gode smag skinner klart igennem i både rummet og ikke mindst i maden.

Menuen er bygget op omkring snacks, middagsretter og smørrebrød serveret i klassisk Aamann-stil med kendte ingredienser og overraskende smagskombinationer.

Adam Aamann har gennem et årti været anset som en af Københavns smørrebrødskonger og har med Aamann’s 1921 skruet endnu mere op for den madoplevelse hans gæster med hang til det moderne smørrebrød kan forvente. Men som noget nyt bevæger han sig også væk fra rugbrødet i flere af retterne på kortet. 

ARKEN ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark, syd for København. Museet har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst, og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland siden indvielsen i 1996. I foråret 2016 indviede ARKEN Kunstens Ø og kan nu byde publikum velkommen til et helt nyt landskab med broer, laguner og klitter og til et museum omgivet af vand.

Tæt på arbejderklassens hverdag gennem 150 år. 

I Arbejdermuseets gamle forsamlingsbygning fra 1879 kan du rejse tilbage til dine bedste- eller oldeforældres generations hverdag i centrum af København. 

5 faste udstillinger tager dig gennem arbejdernes liv og historie. Gå en tur i 1950’erne, og prøv Rich’s kafferstatning, som man drak under krigen. Et besøg hos familien Sørensen, der flyttede til København i slutningen af 1800-tallet, giver et spændende indblik i tre generationers hverdag, arbejdsliv og arbejdsløshed og samfundets konstante forandring.  

I festsalen mærkes historiens vingesus. Du kan opleve røde faner fra de danske arbejderforbund, og høre om de mange taler og festligheder der har fundet sted i salen. Bygningens loft byder på fortællinger om den danske arbejderbevægelses fader Louis Pio, og slaget på Fælleden i 1872.